Checklista inför skick

Vad får du absolut inte glömma när det är dags att skicka brevet?

Läs brevrubriken. Brevrubriken är det läsaren ser utan att öppna brevet. Vissa epostklienter har ett förhandsgranskningsläge, men långt ifrån alla. Det betyder att ditt namn, som avsändare, och brevrubriken är det enda som läsaren ser innan brevet öppnats. Om du har något bra innehåll som kan dra mycket intresse, då är det här som det ska synas. Det går nästan inte att vara nog petimetrig kring brevrubriken. Om du har något braskande i rubriken, se gärna till att det kommer tidigt i rubrikmeningen eftersom den kan komma att huggas av i vissa epostklienter. Det kan skilja många procentenheter i öppning mellan olika veckor och brevrubriken är det enda som skiljer.

Korrläs brevet. Det finns inget bra skäl att inte korrekturläsa, dels själva brevet, men också de artiklar som brevet länkar till. Själv är jag rätt slarvig och tar gärna hjälp av mer noggranna kolleger. Men ibland är det inte möjligt utan man tvingas själv steppa upp sitt game. Då gäller det att hitta en rutin som fungerar. När du skickar ut ett testbrev till dig själv får du ett skarpt test. Dels kan man ju inte gå in i det skickade brevet och börja peta utan man får samla på sig felen och beta av dem därefter. . 

Kontrollera länkarna. Både förhandsgranskningsläget och att skicka ut testbrev till sig själv är bra sätt. Ta för vana att alltid klicka på samtliga länkar och kontrollera att de leder rätt. 

Förhandsgranska brevet både i mobil och på desktop, det måste gå att läsa, förstå och se bilder på båda de stora plattformarna. .

About admin