Om mig

Eftersom jag alltid hade tyckt om att berätta historier i skriven form bestämde jag mig våren 1998 för att ge det här med journalistiken en chans. Tre år senare hade jag hunnit byta inriktning, från den skrivna ordet och blivit besatt av radio. Det var Tollare Folkhögskolas fel att jag blev charmad av radiomediet. Där fick vi leka oss fram med rullbandspelare, klippa i band och blev utskickade till konstiga platser för att göra stå-uppor. Men det var Kalix Radiolinje och på praktiken på Folkradion i P3 som jag fastnade för att göra programinslag. Mellan 2001 och 2004 hoppade jag runt på en drös redaktioner inom Sverige Radio. Roligast var nog ändå inhoppen på Efter 3 där jag mest jobbade som reporter. “Kommer det ett inslag?” – Kunde den producenten undra 30 sekunder innan det var tänkt att programledaren skulle börja läsa påannonsen. “jo… jag sparade precis ner det” brukade svaret vara. De sista las-dagarna spenderades som producent för Efter 3 sommaren 2004, sen gjorde radion slut med mig. Efter att ha varit i karantän hela 2004 sökte jag mig till mina rötter i Jämtland. Och där fick jag sommarjobba 2005-2008 som nyhetsreporter och sändare på Radio Jämtland.

Osäkerheten i journalistbranschen fick mig att hösten 2002 att starta eget. Och plötsligt blev allt ungefär 10 gånger så osäkert som det varit innan. Första åren gjorde jag jobb åt Studentliv, Sälj & Marknadsföring och Villaägaren. Hösten 2005 bodde jag i Berlin, där jag pluggade tyska på en privat språkskola.

Våren 2006 vann jag en upphandling om att få göra tidskrift åt Sverok, Sveriges roll och konfliktspelsförbund. Sedan dess är jag frilansande redaktör för en av Sveriges få tidningar som skriver om rollspel, levande rollspel och andra hobby- och sällskapsspel.

Ungefär samtidigt blev jag aktiv inom Frilans Riks, som är den del av Journalistförbundet som jobbar för bättre villkor för frilansjournalister.

Förutom att skriva om hobbyspel är jag intresserad av digital kultur, teknik, samhälle och ekonomi. De ämnena tog mig under 2008 på reportageresor till tyska Leipzig och till USAs västkust. Senaste året har jag även haft förmånen att få jobba som lärare i journalistik åt Sverok. Det var inte alls så skrämmande som jag hade trott, utan faktiskt fantastiskt kul. Jag har haft turen under min tid som journalist att få jobba med duktiga redaktörer och producenter och återkoppling har alltid varit en viktig del av jobbet. Det har jag tagit med mig i mitt jobb som redaktör. Det är en del av jobbet som är spännande, att se hur både texter, bilder och framförallt medarbetare växer.

About the Author