Föreläser på frilansutbildningar

Idag (9 november) föreläste jag på Poppius kurs om Konsten att överleva som frilansjournalist. Redan på torsdag är det dags igen. Frilansjournalisternas Servicebolag håller tredje delen av kursen Företagsutveckling för frilansar.

Idag fick jag prata om vad Journalistförbundet har att erbjuda för frilansar. Jag pratade om en av mina bebisar, Arvodesguiden, som nu har över 600 rapporterade uppdrag. Vi pratade också om upphovsrätt och syndikering; vad Servicebolaget har att erbjuda och om frilansklubbarnas aktivitet, bland annat Mälardalsklubbens mentorprogram som många var intresserade av.

På torsdag ska jag och några andra frilansar prata om frilansfackligt nätverkande. Det ska bli spännande att se hur deltagarna tror att de kan ha nytta av det i sin verksamhet. Jag tänker ofta på en kurs som Coompanion höll via Servicebolaget, som handlade om samverkan för små företag som inte växer organiskt, dvs med anstälda osv. Nätverk av företag som kan växa och dela på till exempel, sälj, marknadsföring, administration eller egentligen vad som helst. Men på torsdag ska vi grotta ner oss i hur frilansar kan jobba tillsammans för att försvara upphovsrätten mot free flow-avtal.

About admin